Nóż Santoku z nowej linii ROYAL to japoński nóż o długości 17 cm z szerokim, grubym ostrzem. Nóż jest przeznaczony do przygotowywania mięsa, ryb lub warzyw. Noże Royal Santoku gwarantują najwyższą jakość dzięki niemieckiej stali o wysokiej wytrzymałości z wypukłym ostrzem, które gwarantuje wyjątkowo długotrwałe użytkowanie. Wypukłe szlifowanie ostrza zmniejsza tarcie, zapewniając ostrość ostrza. Ten nóż ma ergonomiczny uchwyt i jest odlany ze stali nierdzewnej + rękojeść z tworzywa sztucznego.
Azjatycki nóż Royal Santoku ma szerokie ostrze, dzięki któremu jest doskonały do przygotowywania mięsa, ryb i warzyw. Wysoka wytrzymałość noża - wykonany z jednego kawałka wysoko gatunkowej niemieckiej stali nierdzewnej o optymalnej twardości (55 HRC ) Ostrze ostrzone tarczą szlifierską. Ergonomiczny uchwyt ze stali nierdzewnej z wygodną matową plastikową powierzchnią z ogranicznikiem na palec dla maksymalnegobezpiecznego cięcia.
Długość ostrza: 17 cm
Długość całkowita: 30 cm
Waga: 290 g