Próżniowe pakowarki FoodSaver umożliwiają dokładne zapakowanie próżniowe artykułów spożywczych co przedłuża kilkakrotnie termin przydatności do spożycia. Od teraz dostępne na rynku Polskim Hunting dzięki ekskluzywnemu dystrybutorowi www.IBOPL.pl Zakup FoodSaver to wydatek, który szybko się zwróci, gdyż pakowanie próżniowe pozwala na oszczędność czasu, energii oraz surowców spożywczych. Pakowanie próżniowe mięsa lub dziczyzny przedłuży ich termin przydatności nawet do 5-8 razy. Opakowania i urządzenia są praktyczne i proste w obsłudze, co potwierdzają opinie tysięcy zadowolonych klientów.
Czas przechowywania przy normalnym ciśnieniu atmosferycznym |
Czas przechowywania przy zastosowaniu próżniowego pakowania FoodSaver | |
Chłodzona żywność (5 ± 2 °C) | ||
Czerwone mięso |
3-4 dni | 8-9 dni |
Białe mięso |
2-3 dni | 6-9 dni |
Ryba - tusza |
1-3 dni | 4-5 dni |
Dziczyzna | 2-3 dni | 5-7 dni |
Produkty po obróbce termicznej z miesa wieprzowego |
7-15 dni | 25-40 dni |
Pokrojone mięso wieprzowe |
4-6 dni | 20-25 dni |
Miękki ser |
5-7 dni | 14-20 dni |
Twardy i półtwardy ser | 15-20 dni | 25-60 dni |
Warzywa | 1-3 dni | 7-10 dni |
Owoce | 5-7 dni | 14-20 dni |
Żywność po obróbce termicznej (schłodzona) (5 ± 2 °C) | ||
Puree oraz zupy z warzyw |
2-3 dni | 8-10 dni |
Makarony i rizotto |
2-3 dni | 6-8 dni |
Gotowane i pieczone mięso |
3-5 dni | 10-15 dni |
Ciasta i zakąski |
2-3 dni | 6-8 dni |
Olej do smażenia |
10-15 dni | 25-40 dni |
Zamrożona żywność (– 18 ± 2 °C) | ||
Mięso | 4-6 miesięcy | 15-20 miesięcy |
Ryby | 3-4 miesiące | 10-12 miesięcy |
Warzywa | 8-10 miesięcy | 18-24 miesięcy |